FŐOLDAL
   Gazdaság
    Gazdasági összefüggések
    Projekt
      Projekt minta
    Pályázat
      Pályázatírás
    Üzleti terv
    Logisztika
     Logisztika tanfolyam
    EU
   Társadalom
    Vallás
   Szabadidő
    Hajózás  
    Horgászat
    Repülés
      Repülő iskola
    Vadászat
      Jogi ismeretek
      A vadászat rendje
      Vigyázz, vadászat!
      Vadászetika
      Az igaz vadász
       Tízparancsolata
      Vadásztársak írásai
      Fotók
      Vadászok receptjei
   Vajdaság
    Aktuális
    Határok nélkül
    Sajtó
    Gazdaság
    Kultúra
   Egyéb
      Linkgyűjtemény menü
      Archívum
      Oldaltérkép

Google
XING

ŐZPAPRIKÁS

eTarget hirdetés Hirdessen Ön is itt  




ŐZPAPRIKÁS

Hozzávalók:

1 Kg őzhús - lapocka és borda

Bors
2 evőkanál édesnemes őrölt paprika
Egy darab csípős zöldpaprika
2 evőkanál disznózsír
Mustár
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2,5 dl száraz fehérbor

Hozzávalók a pácléhez
2 dl ecet
1 csomó gyökér
2-3 babérlevél
0,5 l száraz fehérbor

A páclé elkészítése
Egy liter vízhez hozzáöntjük a bort, a karikákra vágott gyökeret, a babérleveleket, a fokhagymát, mindezt kicsit megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Rövid ideig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a páclé kihűlt, beletesszük a húst és többszöri forgatás közben, hűvös helyen 2-3 napig hagyjuk pácolódni.

A paprikás készítése

Kivesszük a húst a pácléből, és 2 ujjnyi kockákra vágjuk – a bordát úgy vágjuk össze, hogy a borda csontja kb 4 ujjnyi hosszú legyen és darabonként két borda fogja össze a húst. A pácléből kiszedjük a karikára vágott gyökeret, a vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

Az edénybe, amelyikben a paprikást főzzük, beletesszük a disznózsírt, a húst, a vöröshagymát, fokhagymát, a karikára vágott gyökeret a pácléből aláöntünk egy kis bort és mindezt együtt pároljuk. Keverjük időnként, hogy "ne kapja oda".

Amikor a hús puhulni kezd, levesszük a tűzről, kicsit pihenni hagyjuk és hozzákeverjük az őrölt paprikát. Hozzáöntünk egy kis páclevet beletesszük a csípös paprikát és "lassú tűzön" tovább pároljuk lassan hozzáadogatva a maradék bort.

Amikor a hús puha, kivesszük az edényből, a zöldségféléket pedig átpasszírozzuk kivéve a csípős paprikát, megsózzuk, megborsozzuk hozzáöntünk egy kis páclevet, kicsit "megrotyogtatjuk". Visszatesszük a húst, és a hússal együtt lassú tűzön még egy kicsit főzzük. A csípősségét állandóan ellenőrizzük és szükség szerint a paprikát kitesszük egy tányérra. A végén, ízlés szerint tejfölt is keverhetünk a paprikásba. Zsemlegombóccal, vagy főtt petrezselymes burgonyával, friss házikenyérrel tálaljuk. A jó bor nem maradhat el.

WebKorridor




Legyen ez a kezdőoldala!
Hírlevél kérés -->

WebKorridor BlogWebKorridor blog


     WebKorridor válogatás

uzenet.htm

Webkorridor
E-mail:webkorridor@webkorridor.hu
Copyright © Webkorridor